BiH dobiva prve halal hotele i restorane

Bez autora
Jun 05 2011

Pristigli su prvi zahtjevi za certificiranje hotela i restorana u skladu sa zahtjevima halal standarda i halal CrescentRatinga, nakon održanog okruglog stola u Sarajevu o temi "Halal turizam u BiH", koji je organizirala Agencija za certificiranje halal kvalitete, na kojem je predstavljen koncept halal turizma i potencijal BiH u ovoj oblasti. U proces halal certificiranja i rangiranja po CrescentRating sistemu krenuli su hoteli ''Senad od Bosne'' Lukavac i ''Hayat'' Sarajevo te dva restorana s područja Sarajeva, saopćeno je iz Agencije za certificiranje halal kvalitete. Kako bi se zadovoljili zahtjevi i potrebe halal konzumenata, proces halal certifikacije obuhvatit će kompletni sistem hotela, a to uključuje halal certificiranje restorana i kuhinje hotela te rangiranje drugih usluga koje hoteli nude svojim konzumentima. Rangiranje uslužnih djelatnosti obavljat će Agencija za certificiranje halal kvalitete, koja je na okruglom stolu potpisala ugovor o strateškoj saradnji u oblasti rangiranja halal turističkih objekata na području zemalja jugoistočne Evrope s organizacijom CrescentRating.

BiH dobiva prve halal hotele i restoranePristigli su prvi zahtjevi za certificiranje hotela i restorana u skladu sa zahtjevima halal standarda i halal CrescentRatinga, nakon održanog okruglog stola u Sarajevu o temi "Halal turizam u BiH", koji je organizirala Agencija za certificiranje halal kvalitete, na kojem je predstavljen koncept halal turizma i potencijal BiH u ovoj oblasti.

Potpisan ugovor

U proces halal certificiranja i rangiranja po CrescentRating sistemu krenuli su hoteli ''Senad od Bosne'' Lukavac i ''Hayat'' Sarajevo te dva restorana s područja Sarajeva, saopćeno je iz Agencije za certificiranje halal kvalitete.

Kako bi se zadovoljili zahtjevi i potrebe halal konzumenata, proces halal certifikacije obuhvatit će kompletni sistem hotela, a to uključuje halal certificiranje restorana i kuhinje hotela te rangiranje drugih usluga koje hoteli nude svojim konzumentima.

Rangiranje uslužnih djelatnosti obavljat će Agencija za certificiranje halal kvalitete, koja je na okruglom stolu potpisala ugovor o strateškoj saradnji u oblasti rangiranja halal turističkih objekata na području zemalja jugoistočne Evrope s organizacijom CrescentRating.

Ovlašteni agent

Kao ovlašteni agent, Agencija će obavljati rangiranja za sljedeće zemlje: Albanija, Mađarska, Grčka, Rumunija, Bugarska, Moldavija, Hrvatska, Srbija, Slovenija, Makedonija, Crna Gora i BiH.

Dvije kategorije

Aktivnosti vezane za halal certificiranje hotela i restorana bit će podijeljene u dvije kategorije: halal certificiranje i rangiranje.

Svi restorani te kuhinje i restorani hotela moći će pristupiti procesu halal certifikacije, dok svi hoteli imaju mogućnost da rangiraju svoje uslužne djelatnosti (smještaj, rekreacijski sadržaji, mesdžidi...).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik